My life be like Ooh Aah

• Scooones och thee på G •

26 okt

Idag på gymmet slog det mig att jag är blek, mycket blek! Vad hände med det ben där bruna färgen som för en månad sen förgyllde våra kroppar? helt bort blåst! Och här om veckan när vi skulle besöka solariumet funkade det inte med våra kort..ikke gøj! Men det är så det är på vinterna va?

Det är onsdag! Har sagt det förr men dagarna bara flyger fram. Solen var framme lite idag också så Carro och jag tänkte smita upp på grannhusetstak men misslyckades tuvärr! Sedan var det interjvu på Adecco som gällde och dom ville gärna anställa mig så tidigt imorgon ska jag springa ner och skriva på kontrakt. Samtidigt idag fick vi besked om att vi ska jobba lite på Ikea i veckan troligen, kan bli kul! Och till sist fick jag också erbjudande på en fiskfabrikblablabla med jävligt fin lön (: Så just nu kan framtiden se ut hur som helst! hihi

min lila så kallade "mobil" börjar ge upp hoppet han har kämpat på länge, men nu har han förlorat ljudet! Det kommer såååå i rätt tillfälle! all loove to you celli




FLØJEN!

Det var en solig dag och flickorna åt sin frukost, satte på sina skor och började vandra! De börjar sin resa med att gå fel men kommer snabbt på rätt spår och gå det krokiga vagarna upp mot toppen. De passar dagisbarn, blir omspringda av huttisar, genar genom skog och lera och bli fotade! När det kommer fram efter sådär trekvart sätter de sig i solen plockar upp sin matsäck och njuuuter av solens varma strålar! Flickorna vet mycket väl att såhär fina dagar måste man ta vara på eftersom resten av veckarn troligen kommer besto av regn, men klagar flickorna? nejnej! Flickorna trivs bra här!



dagens!

Dagen börjar lugnt! Men sedan hände allt från att inte få upp plånboken till arbetsinterjuv. Inne på coop fick Carro klippa upp hela sin plånbok efter långt försök att få upp kedjan, så där stod vi med varan inskannade och ingan pengar! Haha sånt som hände? inte jätte ofta va?

Sedan tog vi oss ner till Erik för Carro skulle lämna skattekortet och vi blev inkallade på kontoret och hejho där fick jag en arbetsinterjuv på dirren...aaa uschusch kändes inte bra men anställd blev jag iallafall! Så nu är vi båda anställd servitörer på Scandic hotell :) Och sedan drog vi till gymmet och påvägen möte vi vår "chef" på Longyear- thats the odds?

Och efter middag och dusch såg vi Grannegustav gå förbi utanför så Carro ropar i lägemhetstelefonen ner till gatan och både hund och Gustav kommer upp på besök i lägenheten! 

byebye baby! sleep well


now is over and done!


Its friday!


Havregrynsgröt √
(för mycket!) Kaffe på kontoret √
Snacka, sälj, flum, naturgodis og mye norsk √
Första mässdagen gjort och vi lever! Imorgon är det tillbaka, "ny dag och nya möljigheter", som vi nuförtiden börjar dagen med att säga! ;)


till dagens ära?

Uttrycket funkar alltid! I söndags firade vi söndagen med pizzabuffe på Egon...fläskigt och gött! Sedan har vi spenderat våra dagar med lite jobbsök, träning, matlagning, musik! Vi har också åkt till bybanans slut, how does that? Men det va trevligt, fick se lite iallafall! Vi har också varit uppe på Longyear kontoret och snackat, fikat och klippt massssssa broschyr. Nu förberader vi oss till mässan, vi ber till gud att det kommer gå bra!! Jag gissar att det blir tredagar med massa folk, sälj, skratt och mycketmycket kaffe :)



Idag lämnade Carolie Svensson mig i några timmar för en interjuv med hennes "newlover", eftersom vi hänger 24/7 kändes det lite tomt!? 
blev lite rastlös och drog en springrunda, första rundan här i Bergen and I enjoyed it :)


en duktig säljare?

En ung kille från Norrland flyttade till Stockholm och gick till det stora köpcentret för att söka jobb. Chefen för köpcentret undrar:
- Har du någon erfarenhet som säljare?
- Jodå, jag har jobbat som försäljare hemma i skogarna.


Chefen tyckte killen verkade trevlig och framåt så han bestämde sig för att anställa honom.
- Du kan börja i morgon, sa han till killen. Jag kommer ner efter vi har stängt i morgon kväll och ser hur du har haft det på din första dag.


Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända. Och efter stängningsdags kom så chefen ner som han lovat.
- Hur många affärer gjorde du idag? frågade chefen.
- En.
Då blev chefen lite fundersam och sade:
- Bara en!? Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på en dag. Hur mycket pengar rörde sig affären om?
- 911 138 kr.
Chefen blev verkligen överraskad och sade:
- 911 138 kr !!! Vad sålde du då till honom?
- Först sålde jag en liten metkrok.
- Sedan sålde jag en mellanstor metkrok, fortsatte han.
- Därefter sålde jag en stor metkrok och sen blev det ett metspö.
- När jag frågade vart han skulle fiska någonstans svarade han att han skulle åka ner till kusten.


Killen hämtade andan och fortsatte innan chefen hunnit säga något:
- Då sa jag att han skulle behöva en båt, så vi gick ner till båtavdelningen.
- Jag sålde honom den stora Baylinern med dubbla motorer.
- Se’n visade det sig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den stora båten, så jag tog med honom till bilavdelningen och sålde honom den där 4-hjulsdrivna Chevrolett Tahoe'n.


Chefen, som nu var i chocktillstånd lyckades hämta sig något och sa:
- Så du menar alltså att en kille kom in för att köpa en metkrok och du lyckades sälja honom en Båt och en Bil?!?!?!
- Nej, nej, sa killen. Han kom in och skulle köpa tamponger till sin fru, och då sa jag att han lika gärna kunde åka och fiska, eftersom helgen ändå skulle vara förstörd!



lördags hittepå!

 

 

 


dagarna!

Dagarna springer! Fredags blev jag 19 år, ja jag har bara varit 18 tills nu! Som min syster frågade mig, hur känns det att bli tjugo imorgon då??! bra koll sis men ingen fara gillar dig ändå :)

På morgonen fick jag ballonger av sambon min, och så fick jag födelsesång av the chipmunks- mycket underhållandet! Vi bakade bröd och blåbärspaj till dagens ära och hade mysdag hela dagen! Det var en såndär bra dag du vet!  

Fick ett också ett silver armband av det där två personerna som alltid vill dig väl, de som man lite för ofta tar förgivet, de som älskar dig no matter what, de som står ut med dig när du är förjävlig och dum, de som gav dig mat, kärlek och ett hem, de som du älskar fast du inte alltid säger det! tack för det mum and dad ♥


fick också detta fina kollage av Carro, blev lite tårögd när jag läste! unbreakable ♥♥♥
over and out, btw allting ordnar sig alltid!  


kom hiiiit!

Andra dagen på SLETTEN centrum! Vi ökade vår sälj tal med 100 % ;) om vi säger! Under dagen gång har vi-morargumera med många "tranar", snacka med ett gulligt par som skulle ivög till mallis, hört "en svensk, en dansk och en norsk historia" från några barn som kom  fram och hälsa på oss vid stanbordet, fått sälj, druckigt latte, snackat med gubbarna och så vidare! På mitten av dagen var det förjävligt båda ville bara sätta sig ner och ge upp men vi höll ut hela dagen!

Makkisar/tonfisk/majs/tomatröra blev det till middag idag innan vi drog till gymmet!

Varit med om kontroll på bybana √
Varit med om kontroll på gymmet på samma dag √





skratta eller gråta?

Fortfarnade i Bergen, say what? ne men dagarna bara går och går! Igår, måndags, hade vi lite möte upp på Longyear, kommer nog få sälja norwegian card ocks, blir nog asbra! Sedan besökte vi gymmet-behövligt!! (I`m fat you know!)

Idag har vi jobbat vår första dag på ett köpcenter! Innan vi drog tog vi frukost på kontoret, sedan begav sig Carro, Jag och Marius ut på fältet jobbade och slet, skratta, flumma, och försökte övertala alla Norskar att "this is the shit" (tough crowd). Tog bybanan hem och satte igång med maten, Lax! Tog ut Laxen ut förpackningen och en fruktansvärd lukt kommer upp i våra näsor..rutten?! jadu fy vad det lukade eller luktar känner fortfarnade lukten här i köket! haha? Just nu sitter vi bara och slöar! Noll energi! Ida kom just förbi med lite saker hemifrån och sekunden efter hon gått häller Carro ut sitt earl grey te över hela bordet - ungefär lika lyckat som resten av dagen ;)


 



Utgång "a la" Bergen!


En vecka-vi lever!

Första veckan i Bergen har gått och gått har even våra rumskamrater gjort, now we are alone!  Hade "sista måltiden" igår, så när killarna flyttstädade gjorde jag och Carro tacopaj!

Gårdagen bestod av klättring och bestigning av Ulriken, vi lyckade fint! (carro ramla bara två gånger i leran..) När vi nästan var framme pausade vi, så med solen i ansiktet och varit äpple i handen mådde vi fint kan man säga!



Hejhej!

hälsning från fjösangervien! Carro diskar och pratar med disken samtidigt medans jag käkar nötter..ojoj!

Scones bak √
Gym √
Nyduschade √
Bybana (damp?) √
Matlagning √

Nu Alvatar!  

 


NORWAY BABY!

Carran och jag sitter nu efter tvådagar i Norge i den finfina lägenheten! ;) har en tvätt inne också, jajamensan! 

vi har hunnit göra mycket nytta och idag har vi haft genomgång av den (underbara/asbra/nyttiga) krilloljan vi ska sälja! Vi har också fått våra arbetskläder och gjort säljsamtal, så snart börjar jobbet på redigt! :D jaa men akkurat så äre..


RSS 2.0